Βιογραφικό

Η φωτογραφία μου
Γεννήθηκα στο Μελισσοχώρι Θεσσαλονίκης τον Οκτώβριο του 1983. Είμαι γιός του Χρήστου και της Αναστασίας Καγιά του γένους Μίγγου. Ολοκλήρωσα τις μαθητικές μου σπουδές στο Ενιαίο Λύκειο Δρυμού. Σπούδασα Λογιστική στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Έκανα μεταπτυχιακές σπουδές στο Brunel University of London από όπου έλαβα τον τίτλο του master στα λογιστικά και χρηματοοικονομικά. Συνέχισα την επιστημονική μου κατάρτιση στον τομέα της εμπορίας και διαφήμισης. Δραστηριοποιήθηκα στο φοιτητικό κίνημα από διάφορες θέσεις και ήμουν πρόεδρος του Συλλόγου σπουδαστών της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας. Είμαι μέλος του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Επαρχίας Λαγκαδά «ΤΑ ΣΤΑΥΡΑΔΕΡΦΙΑ». Το 2010 εκλέχθηκα περιφερειακός σύμβουλος με 10641 ψήφους. Διετέλεσα από το 2010-2013 πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Β' Θεσαλονίκης. Υπηρέτησα τη θητεία μου στο Στρατό Ξηράς. Είμαι μέλος του Δ.Σ του ΟΑΣΘ. Είμαι εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος σε θέματα κτηνιατρικής και αλιείας. Δίδαξα λογιστική στα ΙΕΚ Λαγκαδά και Θέρμης. Σήμερα εργάζομαι στην οικογενειακή μας επιχείρηση στον τομέα των τροφίμων.

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Εργασία - Απασχόληση

Η Αυτοδιοίκηση μπορεί να συμβάλει στην καταπολέμηση της ανεργίας μέσα από όλες τις βαθμίδες της.

Πρώτον να είναι ενταγμένη στο πλαίσιο μιας συνολικής μεταρρύθμισης του πολιτικού και διοικητικού μας συστήματος
Και δεύτερον, να διατεθούν οι απαραίτητοι και αναγκαίοι πόροι

Ανάλογα με τις κοινωνικές, γεωγραφικές και οικονομικές συνθήκες οι τοπικοί φορείς της αυτοδιοίκησης μπορούν να δημιουργήσουν προοπτικές ανάπτυξης, οι οποίες θα επιφέρουν νέες θέσεις εργασίας, συνδέοντας την ιδιωτική με την κρατική πρωτοβουλία.


Συγκεκριμένα για τον τομέα της Αυτοδιοίκησης, μεταξύ άλλων
αναφέρω:

 
  • Ενίσχυση της Αυτοδιοίκησης στην αντιμετώπιση της ανεργίας με την δημιουργία Θυρίδων Νεανικής Επιχειρηματικότητας, σε συνεργασία με την Γραμματεία Νέας Γενιάς, ανά Δήμο ή και Περιφέρεια.
  • Εξασφάλιση των αναγκαίων πόρων ώστε η Τοπική Αυτοδιοίκηση να μπορέσει να προωθήσει την επανένταξη των ειδικών πληθυσμιακών ομάδων στην αγορά εργασίας.

  • Ολοκληρωμένα τοπικά σχέδια δράσης από Δημάρχους και Περιφερειάρχες με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων στην πόλη τους. Μέτρο που θα δημιουργήσει αναμφίβολα νέες θέσεις εργασίας και θα τονώσει την τοπική οικονομία.




  • Δημιουργία «Γραφείων μίας Στάσης» (One Stop Shop) 


Η συγκεκριμένη Υπηρεσία  θα αναλαμβάνει:

  • Αξιοποίηση όλων των εθνικών και κοινοτικών προγραμμάτων .
  • Nα υποβάλει ενώπιον κάθε αρχής αιτήματα και δικαιολογητικά για την σύσταση νέων επιχειρήσεων.
  • Nα συγκεντρώνει και να παραδίδει στις επιχειρήσεις κάθε έγγραφο που εκδίδεται από κρατικές υπηρεσίες ή υπηρεσίες της ΤΑ .

  • Nα ενημερώνει και να διεκπεραιώνει θέματα επιχορηγήσεων που αφορούν τις Τοπικές επιχειρήσεις και τους νέους εργαζομένους.
  • Nα διαχειρίζεται βιογραφικά των ανέργων της περιοχής και να τα προωθεί στην Τοπική Κοινωνία.
  • Nα φροντίζει για την εύρεση πρακτικής άσκησης φοιτητών
    .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου