Βιογραφικό

Η φωτογραφία μου
Γεννήθηκα στο Μελισσοχώρι Θεσσαλονίκης τον Οκτώβριο του 1983. Είμαι γιός του Χρήστου και της Αναστασίας Καγιά του γένους Μίγγου. Ολοκλήρωσα τις μαθητικές μου σπουδές στο Ενιαίο Λύκειο Δρυμού. Σπούδασα Λογιστική στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Έκανα μεταπτυχιακές σπουδές στο Brunel University of London από όπου έλαβα τον τίτλο του master στα λογιστικά και χρηματοοικονομικά. Συνέχισα την επιστημονική μου κατάρτιση στον τομέα της εμπορίας και διαφήμισης. Δραστηριοποιήθηκα στο φοιτητικό κίνημα από διάφορες θέσεις και ήμουν πρόεδρος του Συλλόγου σπουδαστών της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας. Είμαι μέλος του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Επαρχίας Λαγκαδά «ΤΑ ΣΤΑΥΡΑΔΕΡΦΙΑ». Το 2010 εκλέχθηκα περιφερειακός σύμβουλος με 10641 ψήφους. Διετέλεσα από το 2010-2013 πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Β' Θεσαλονίκης. Υπηρέτησα τη θητεία μου στο Στρατό Ξηράς. Είμαι μέλος του Δ.Σ του ΟΑΣΘ. Είμαι εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος σε θέματα κτηνιατρικής και αλιείας. Δίδαξα λογιστική στα ΙΕΚ Λαγκαδά και Θέρμης. Σήμερα εργάζομαι στην οικογενειακή μας επιχείρηση στον τομέα των τροφίμων.

Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Οι νέοι κρατούν τον πήχη ψηλά

Ζούμε σε μια εποχή όπου, λόγω των δύσκολων συνθηκών που αντιμετωπίζουμε, το αίσθημα της ανασφάλειας έχει εισέλθει στην καθημερινότητά μας. Ανασφάλεια στην εργασία, τις σχέσεις, το περιβάλλον αποτελούν τροχοπέδη στην ανάπτυξη της κοινωνίας και του τόπου μας.
Για να αντιστραφεί αυτή η εικόνα είναι απαραίτητη η αναζήτηση σύγχρονων, προοδευτικών και λειτουργικών λύσεων. Είναι, λοιπόν, επιτακτική ανάγκη εμείς οι νέοι να συμμετέχουμε ενεργά, ώστε να θέσουμε τις βάσεις για την κοινωνία στην οποία θέλουμε να ζήσουμε τα επόμενα χρόνια.

Είμαστε εμείς, η νέα γενιά, που κάνει μεταπτυχιακές σπουδές για να διευρύνει τις γνώσεις της, που ανακυκλώνει για να προστατέψει το περιβάλλον, που blog-άρει για να εκφράσει την άποψη της, που αγωνιά για την εργασία, που θέτει ως προτεραιότητα την ποιότητα ζωής. Η πολιτική και ιδιαίτερα  η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να λειτουργήσουν ως ένα νέο πεδίο έκφρασης για τους νέους ανθρώπους.

Οι επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δεν πρέπει να μας βρουν απλούς θεατές.Η επόμενη πενταετία θα είναι καθοριστική για την ανάπτυξη του τόπου μας. Πρέπει και αξίζει οι νέοι  άνθρωποι, να είναι παρόντες και συμμέτοχοι.Η αδιαφορία, η αποχή δεν είναι λύση. Λύση είναι η συμμετοχή. Η εμπιστοσύνη σε νέα πρόσωπα, με φρέσκες ιδέες και όρεξη για δουλειά.

Η νέα γενιά έχει καθήκον να βγει μπροστά και να διαμορφώσει τις προτεραιότητες για ένα καλύτερο αύριο. Σ’ αυτές τις εκλογές ο πρώτος λόγος ανήκει στους νέους. Είναι ανάγκη εμείς οι νέοι να συμμετέχουμε, να διορθώσουμε τα λάθη του παρελθόντος, να χτίσουμε τον κόσμο που θέλουμε.  

Να αξιοποιήσουμε τα αναπτυξιακά εργαλεία που έχουμε στα χέρια μας και να δημιουργήσουμε νέες υποδομές στην παιδεία, την υγεία, τον τουρισμό, τον πολιτισμό. Οφείλουμε να υπερασπιστούμε το έργο που έχει γίνει μέχρι σήμερα και να δώσουμε συνέχεια, με κάθε διαθέσιμο πόρο από το ΕΣΠΑ.

Με όραμα και με σχέδιο μπορούμε να κρατήσουμε τον πήχη ψηλά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου